top of page

Koptekst 2

video 2021

Mindful Based Stress Reduction   - Aankomende Trainingen en Workshops

Overprikkeld    -   Zenuwstelsel uit balans

We leven in hectische maatschappij (wereld) waar er veel van ons gevraagd wordt, werk, gezin, familie en sociale omgeving. We moeten presteren en maar doorgaan. Waardoor we Burn-out en spanningsklachten kunnen ontwikkelen. 

Onze aandacht wordt gedurende de dag getrokken door allerlei prikkels: dingen die we zien, die we denken, die we horen en die we voelen. Hierdoor kunnen we overprikkeld raken, het zenuwstelsel raakt uit balans. De aandacht is constant aan het switchen en hebben we onze aandacht er niet bij.

 

Het constant switchen en de prikkels zorgen voor stress, zorgen en piekeren. Door het overprikkeld zijn kunnen we ook reactief (ongemak, onrust, hyper) worden). Dit heeft effect op ons algemene welzijn (mentaal, fysiek en emotioneel) waardoor de kwaliteit van ons leven alleen bestaat uit het dempen van stress, zorgen en piekeren. Of het doorgaan met chronisch vermoeidheid of spanningsklachten enz.

We ervaren geen kwaliteit van het leven. In een chronische staat van vermoeid of spanning kunnen geen rust en ontspanning ervaren. Mindfulness leert je de aandacht te trainen en bewust te worden van het moment waardoor je andere keuzes kunt maken.

Trainingen 2022

bottom of page