top of page

CAMPAGNE

 

MINDFULNESS OP HUIDSKLEUR!

 

Door mensen de vraag “Mindfulness op huidskleur, wat betekent dat voor jou?” te stellen willen we bewustzijn creëren bij witte en gekleurde mensen die mindfulness en vipassana meditatie beoefenen.

 

De ervaring is dat kleurenblindheid beter is dan je huidskleur te benoemen bij zowel bij witte als gekleurde mensen. Vooruitstrevende mensen menen dat de categorisatie dwang op basis van huidskleur een ‘benauwde en ouderwetse manier van kijken is’, omdat we aan het einde van de dag toch allemaal mensen zijn. Aan ras zijn we nu toch wel eens voorbij? Die overtuiging is een grove ontkenning van de zichtbare sociale werkelijkheid. Het lastige van onze blinde vlek is immers nu juist dat ‘m zelf niet ziet en er door anderen op gewezen moet worden. 

 

We willen bewustzijn creëren door allerlei mensen (mindfulness, vipassana en andere Boeddhistische sangha’s) kort via zoom de vraag te stellen wat er bij hen de zin oproept: ‘Mindfulness op huidskleur’ Wat betekent dat voor jou. Het interview duurt 3 minuten of korter. In een aantal zinnen vertelt de geïnterviewde wat er bij hem of haar opkomt bij de zin Mindfulness op huidskleur. Dit wordt verspreid door social media. Hiermee willen we kijken of we een impact kunnen maken in de mindfulness en vipassana community.

bottom of page